Job Roos op Dutch Design Week 2019

Job Roos is uitgenodigd om te spreken tijdens het symposium ‘The problem of the building’ op Dutch Design Week 2019. Samen met mede-auteurs Dorus Hoebink en Arjen Kok geeft hij tijdens een lezing inzage in de ontwikkelingen en transformatie van Nederlandse musea.

Begin dit jaar kwam de publicatie ‘Metamorphosis – The transformation of Dutch Museums’ uit. Een boek geschreven door de hierboven genoemde combinatie, ieder vanuit zijn eigen kennis en discipline. In het boek wordt, aan de hand van een op maat ontworpen theoretisch model, onderzocht en geanalyseerd hoe Nederlandse musea op architectonische en organisatorische wijze zijn getransformeerd sinds 1990. Diverse interessante veranderingen worden aan de hand van 15 case-studies beeldend toegelicht.

De lezing zal morgenmiddag vanaf 13.30 plaatsvinden tijdens het symposium op DDW locatie ‘De Zwarte Doos’. Naast het onderwerp Nederlandse Musea, wordt er licht geschenen op diverse filosofische inzichten en vragen omtrent architectuur en stedenbouw.