de verkoop van nieuw kralingen is gestart!

De verkoop is van start! Samen met West8 zijn Braaksma & Roos en drie andere geselecteerde architectenbureaus hard aan het werk voor de ontwikkelingen van een nieuw stukje Rotterdam: Nieuw Kralingen. In samenwerking met het ontwikkelteam van OCNK (Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen, een samenwerking tussen ERA Contour en Heijmans) is de vertrekkoers bepaald, en is het eerste deelgebied ‘Aan de Boezem’ inmiddels in verkoop. De samenwerking tussen de verschillende architectenbureaus zorgt voor variëteit in woningen, zonder afbreuk te doen aan een collectieve architectuurtaal. Een taal die geïnspireerd is op het oude Kralingen en Rotterdam  duidelijk voorziet van een moderne en fijne nieuwe stadswijk.

Nieuw Kralingen ligt op een bijzondere plek, binnen de ring van Rotterdam en direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Door het verleggen van de Bosdreef  sluit de nieuwe wijk direct aan op de natuur terwijl de levendige binnenstad op fietsafstand bereikbaar is. De gehele ontwikkeling behelst maar liefst 800 woningen in diverse stijlen en types. Binnen de nieuwe stadswijk zijn straks actuele herinterpretaties van drie gekozen stijlen terug te vinden: romantisch kubisme, art nouveau en de Hollandse bouwstijl. De laatste genoemde stijl, de Hollandse bouwstijl, heeft Braaksma & Roos Architectenbureau onder z’n hoede.

Geïnspireerde Hollandse Stijl

De Hollandse stijl is een rijke bron om uit te putten voor de geïnspireerde nieuwe ontwerpen voor de bouwblokken van Braaksma & Roos. De strikte ordening, de ambachtelijke materialen en verfijnde detaillering zijn de meest prominente karakteristieken. Uit diverse studies heeft het team daarom een toolbox gedestilleerd met daarin een aantal vaste ingrediënten; de Nieuw Kralingen essenties.

De ontwerpen van Braaksma & Roos voor Nieuw Kralingen zijn ingetogen, elegant en hebben een duidelijke moderne signatuur. De kenmerkende horizontale lijnen, plinten en lijsten van de Hollandse stijl komen duidelijk terug in de gevels. De verhoogde entree creëert een mooie ruimtelijke beleving vanuit zowel binnen als buiten. Het ambachtelijke vakmanschap uit de Hollandse stijl vind je eveneens terug in bijvoorbeeld de entreenissen. Deze worden individueel met veel oog voor detail bekleed met geglazuurde tegels.. Wanneer je de straat in loopt zorgt dit direct voor een kleurige ritmiek, individualiteit en toch een duidelijke eenheid. Ook de vakkundig en elegant gevlochten gietijzeren hekwerk rond de balkons geven de gevels een verfijnde uitstraling, passend bij de locatie en samenhangend met de andere ontwerpen voor Nieuw Kralingen.

Door de unieke locatie is natuurlijk de verbinding met de natuur  belangrijk; er is een sterke relatie tussen gebouwen en de buitenruimte waardoor de natuur gevoelsmatig tot aan de voordeur komt.  Op 27 maart is het eerste deelgebied, Aan de Boezem 1, in verkoop gegaan. Het bestaat uit 43 unieke eengezinswoningen, verdeeld over 8 woningtypes in de verschillende architectuurstijlen. De woonoppervlaktes variëren van 130 m2 t/m 229 m2. De prijzen zijn van € 660.000,- tot € 1.125.000 v.o.n. Meer weten? Kijk dan op www.nieuwkralingen.nl.