De Nieuwe Loet krijgt vorm!

Met de opleverdatum in zicht kan het niet anders, de Nieuwe Loet vordert gestaag! Het duurt niet lang meer tot de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in de 22 gerenoveerde en nieuw gerealiseerde woningen op dit bijzondere landgoed!

 

Het voormalig tehuis voor de ‘zenuwzieken’ wordt gekenmerkt door een royale maatvoering met ruime entrees, fraaie trappenhuizen, hoge plafonds en grote raampartijen. Naast het ruim opgezette gebouw was ook het buiten terrein royaal aangelegd, de patiënten hadden immers veel zon nodig om goed aan te sterken! Begin dit jaar werd de ondergrondse parkeergarage al gerealiseerd, waarmee het paviljoen omringd blijft door groen.

De gevel van het voormalig tehuis is naar oude archiefbeelden gereconstrueerd. Vooral de rechtervleugel van het paviljoen was door de jaren heen stevig aangepast en versoberd. In het nieuwe ontwerp zijn alle raamkozijnen hersteld en de bijzondere elementen weer teruggebracht in de gevel, waardoor het gebouw zijn rijke uitstraling weer terug krijgt. Ook de markante spekbanden in het metselwerk, die in het verleden zijn verdwenen onder een dikke laag witte verf, worden weer teruggebracht in de detaillering.

Aan de binnenzijde van het gebouw wordt het sprekende sjabloneer schilderwerk in de lambrisering teruggebracht op plekken waar deze verdwenen was. De gekozen kleuren komen voort uit een moderne interpretatie op het palet uit het begin van de twintigste eeuw: een harmonieuze combinatie van terracotta en warm grijs. De terazzo vloeren in het trappenhuis worden weer opgepoetst en doorgetrokken, zodat het centrale trappenhuis weer een geheel vormt.

Naast het bestaande gebouw worden er ook vijf nieuwe villa-woningen gebouwd. Deze zijn ontworpen met dezelfde genereuze maatvoering als het oude paviljoen, en beschikken over grote ramen, hoge plafonds en een fantastische hoeveelheid daglicht. Op dit moment legt de aannemer de laatste hand aan de afwerking van deze woningen.