Bouw De Nieuwe Loet gestart!

De bouw van De Nieuwe Loet is in volle gang! Aannemer Heembouw Wonen heeft het bouwterrein ingericht en er is begonnen met het bouwrijp maken van de percelen. Daarnaast worden nu de storende, later aangebouwde elementen van het paviljoen gesloopt, zodat het gebouw straks alweer meer zal stralen in z’n oude glorie. We kijken nu uit naar een verwachte oplevering eind 2019.

Transformatie van het paviljoen en 5 nieuwbouw villa’s 

Duin en Bosch werd begin twintigste-eeuw gebouwd als inrichting om ‘zenuwzieken’ te laten herstellen. Het complex ligt in alle rust en ruimte, in een uitgestrekte groene omgeving tussen Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. De verschillende paviljoens waren groots opgezet met ruime entrees en fraaie trappenhuizen, hoge plafonds en grote raampartijen. Braaksma & Roos Architectenbureau realiseert samen met NU Projectontwikkeling het plan voor herontwikkeling van Mannenpaviljoen II, ook wel de Loet genoemd.

Het plan voor herontwikkeling is geënt op het koesteren van de bijzondere kwaliteiten en architectonische elementen. De nieuwe woningen behouden een royale maatvoering met hoge plafonds en veel daglicht. De herenhuizen krijgen ruime privéterrassen die overvloeien in de tuinen van de 5 te realiseren vrijstaande villa’s. Om het groene terrein ongestoord te laten wordt het parkeren ondergronds opgelost.

Meer weten over de beschikbare woningen? Bekijk de website van De Nieuwe Loet.