Aan de slag in Nuenen!

In opdracht van gemeente Nuenen is Braaksma & Roos Architectenbureau ingeschakeld om voor het voormalig klooster in het stadscentrum een nieuwe bestemming te ontwerpen. Aan ons de vraag het klooster te transformeren tot een laagdrempelige, multifunctionele en inspirerende plek die een grote diversiteit aan activiteiten kan faciliteren.

Nuenen kent een rijke dorpshistorie waar zelfs Vincent Van Gogh zijn liefde voor de natuur en akkerlanden vond en in impressies vastlegde. Het imposante gebouw stamt uit de jaren ‘80 van de 19e eeuw en heeft verschillende functies bediend, waaronder een klooster, gesticht en ontmoetingscentrum. De ambitie voor de toekomst is om het klooster door te ontwikkelen tot een levendig, gastvrij en sociaal-cultureel middelpunt voor de inwoners van Nuenen.
Een gebouw voor iedereen!

Het gebouw zal door diverse partijen in gebruik genomen worden, dus een integrale aanpak en intensieve samenwerking in de ontwerpfase zijn van essentieel belang. Afgelopen week vond de eerste interactieve workshop met alle stakeholders in de raadszaal van het klooster plaats. Een succesvolle brainstorm middag waarin de complete theatervloer deze keer het podium was voor inspiratie, goede ideeën en ambities voor het vernieuwde klooster!